Wij bieden ervaren begeleiding voor een creatieve graffiti of streetart les.

Graffiti is een kunstvorm die vaak wordt geassocieerd met vandalisme en illegale activiteiten. Maar wat als graffiti ook zou kunnen worden gebruikt als een educatieve tool om studenten te leren over kunst, geschiedenis en cultuur? Graffiti is een levendige en opvallende vorm van straatkunst die een belangrijke rol speelt in de hedendaagse stedelijke cultuur. Door studenten te laten kennismaken met graffiti als kunstvorm, kunnen ze een dieper begrip krijgen van de verschillende aspecten van de kunstwereld en de bredere samenleving waarin ze leven. Van het begrijpen van de verschillende technieken die kunstenaars gebruiken, tot het verkennen van de geschiedenis van graffiti en hoe het zich heeft ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Graffiti kan ook worden gebruikt om studenten te laten kennismaken met de cultuur en geschiedenis van verschillende gemeenschappen. Veel graffiti-kunstenaars gebruiken hun werk om een boodschap over te brengen, zoals sociale rechtvaardigheid, politiek of de strijd van minderheden. Door deze werken te bestuderen, kunnen studenten zich bewust worden van de uitdagingen waarmee verschillende gemeenschappen worden geconfronteerd en kunnen ze hun empathie en begrip vergroten. Door graffiti op te nemen als onderdeel van het lesprogramma, kunnen docenten ook de betrokkenheid en interesse van studenten vergroten. Het gebruik van straatkunst kan de aandacht trekken van studenten die misschien minder geïnteresseerd zijn in traditionele kunstvormen en hen op een andere manier stimuleren om te leren en te ontdekken. Graffiti als les in het onderwijs biedt talloze mogelijkheden voor studenten om te leren en te groeien. Door studenten te helpen begrijpen hoe deze kunstvorm deel uitmaakt van de bredere samenleving, kunnen ze niet alleen hun begrip van de kunst vergroten, maar ook hun vermogen om te begrijpen en respecteren andere culturen. Van een enkele les tot aan een traject verspreid over meerdere weken, bij ons bent u verzekerd dat uw leerlingen creatieve en kunstzinnige vaardigheden op zullen doen.

Streetart-workshop-onderwijs

Module(s): Streetart Workshops. Tijdens deze les gaan wij aan de slag met het maken van stencil art. Leerlingen leren hoe een stencil gemaakt wordt en hoe deze uiteindelijk gebruikt kan worden om een kunstwerk met waterbasedspuitverf te maken.

Ervaring
Wij hebben een allround ervaring in het onderwijs. Van het VSO tot aan lessen in het HBO onderwijs. Onze aanpak resulteert altijd in enthousiaste leerlingen en docenten. Uiteraard is een VOG(Screeningsprofiel:onderwijs) aanwezig.
vanaf €50-,
per uur
Leerdoelen
Creatieve expressie,kunstzinnige oriëntatie,leren van vaardigheden, communiceren en expressie met diverse materialen.

neem vandaag nog contact met ons op

en vertel uw wensen.